29 augustus 2005

Laatste volledige werkdag

Dag 64: donderdag 25 augustus 2005

Ik kom juist terug van de bbq die we gewoontegetrouw donderdagavond houden. De merguez-worstjes blijven mijn voorkeur genieten.
Deze bbq was een waardige afsluiter van mijn laatste volledige werkdag van deze rotatie. En het was een volle dag vandaag. Vanmorgen kregen we weer eens een nieuwe kabellijst te verwerken. Terwijl ik de voorbije dagen mijn vertrek voorbereidde, kon ik vandaag dus zo goed als alles in de elektronische prullenbak pleuren. Maar geen nood; zo ging de tijd tenminste vliegensvlug voorruit.
Gisterenavond heb ik het Belgische weerbericht met veel aandacht bekeken. Djeezes, wa’s dat daar! Slechts 19°C, bewolkt, regen. Vanmorgen ben ik eens op de thermometer gaan zien. Om kwart na zeven (da’s kwart na acht in BelgiĆ«) was het 28 graden. Tegen 14h was het kwik gestegen naar een iets te warme 41 graden. Vooral de ochtenden en de avonden zijn hier momenteel zaaalig. Al heel de week staat er een strakblauwe lucht aan de hemel. Morgen nog een laatste keer genieten van dit schitterende weer.
Deze morgen wou ik trouwens nog snel een douche nemen, omdat we gisterenavond zonder water zaten. Toch maar uitstellen tot vanavond. Na tien minuten lopen heb ik maar eens een fotootje gemaakt...
Zaterdag, rond een uur of twee in de namiddag, gaat het dan met de chauffeur en onder escorte richting Arzew. Om nog maar eens een nachtje slecht slapen te verwerken. Zondag dan achtereenvolgens het vliegtuig, de taxi, de Thalys en de trein nemen om tegen de vroege avond thuis te komen.
Het gaat ongetwijfeld raar aanvoelen. De overweldigende luxe die er toch overal heerst, propere straten, geen zand (wel regen!), winkels die uitpuilen, nieuwe auto’s, bangelijk lekker eten. Langs de andere kant zal het depressieve weer ginds ook wel z’n uitwerking hebben.
Hopelijk heeft niet iedereen zijn verlof al achter de rug en valt er na de feestzomer nog ergens iets te beleven... En dan steekt er zo ergens rechts achter mijn oor ineens een duiveltje in mijn nek: “Jeanke, ge weet dat ge moet studeren ook” . En hij gooit er een mottig lachje achter aan. Kan goed zijn, maar daar ben ik zowiezo vanaf op 8 septemeber. Geslaagd of niet, den deze gaat er niet al te zeer van wakker liggen.
Maar goed. Morgen nog wat relaxen en vanaf zaterdag telt het eigenlijk al niet meer mee. De 67e dag die ik in totaal in Algerije zal geweest zijn, is ook de eerste dag (van de in totaal 22) sinds 13 juli dat ik weer Belgische bodem onder mijn (stoffige) schoenen zal voelen. Ik kan eerlijk gezegd niet meer wachten !!

Geen opmerkingen: