27 maart 2006

stop

Vandaag, 26 maart, wordt er voor het eerst opnieuw gas in de leidingen gezet. Een nieuwe mijlpaal in het project. Er zullen nog vele mijlpalen moeten genomen worden om alles af te werken, maar we blijven positief.
Omwille van veiligheidsmaatregelen moest uiteraard de stroom afgezet worden. Om toch nog te kunnen werken zouden we een dieselgroep aansluiten op de bureaus, zodat de satelietverbinding in stand blijft. Gezien de afstanden is e-mail een onmisbaar en (te) veel gebruikt medium.
Zo gezegd, zo gedaan. Zou je denken.
Na redelijk wat gesukkel (ondertekende was er niet bij betrokken, dit even ter zijde !!) was het eindelijk zover. Toen de groep begon te draaien begon het in de bureau naast mij, waar de satelietinstallatie staat, redelijk serieus te stinken. Voor de ingewijden: zo'n electronisch brandgeurtje. Er was dus iets aan het opsmoren. Guess what? Yep, de satelietmodem! Blijkbaar was de groep niet goed afgesteld, en in de plaats van 220V heeft men 340V door de leidingen gejaagd!! Niks stroom dus, en ook geen communicatie meer. En alleen Allah weet wanneer dit in orde zal zijn...
De vraag is dus wanneer ik dit berichtje zal kunnen posten... U kent het antwoord op deze vraag de dag dat het op deze geweldige (??) blog verschijnt.
 
Heel dit verhaal doet me denken aan een voorval, vele jaren geleden. Om een lek in de warmwatervoorziening te dichten, heeft er toen een zekere (pas-afgestudeerde) ingenieur een stop gestoken, daar waar het lekte. Eigenlijk best knap dat diezelfde ingenieur had kunnen uitvissen om welke schroefdraad het ging en zelf de juiste stop had kunnen kopen. Fier als hij was, want het lek was gedicht.
Drie weken later had hij helemaal geen warm water meer. De boiler was inwendig geëxplodeerd door overdruk. Blijkbaar zat de stop in het overdrukventiel... Vult u hier zelf verder aan... Ik geef geen commentaar...
 
Jean
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Meneer den ingenieur, duidelijk dus dat je in Gent geen stoppen zal moeten steken ;-)