03 augustus 2005

01 en 02 augustus

Dag 40: 01 augustus

Nog een hele rotatie

Met de nieuwe maand is blijkbaar ook het einde van de hete zomerperiode in zicht. Gisteren was het al beduidend frisser, vandaag is het, voor Kenendiaanse begrippen, effenaf fris. ’s Morgens bewolkt en vochtig, plakkerig weer. Tegen de middag komt de zon er weer door, maar de temperaturen van de voorbije weken halen we niet.
Ondertussen wordt meer en meer duidelijk dat we door allerlei obstakels en problemen, de eerste shutdown serieus moeten uitstellen. De ploegen worden herzien en het is nog koffiedik kijken wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn.
Dezer dagen loopt de construction manager hier rond (of beter: zit in zijn bureau) en dan krijg ik toch een duidelijker beeld welke problemen er bij zo’n project komen kijken. Bovendien is het vakantietijd in Belgie, waardoor velen nniet te bereiken zijn. Als we al kunnen bellen. De sateliettelefoon doet het in 60% van de gevallen gewoon niet, en probeer dan maar eens informatie te halen uit Belgie of uit de bureau in Bethioua.
Vanavond ben ik weer eens gaan joggen. Ondertussen was het weer bewolkt geworden en dan is het toch redelijke zware lucht.
Vanaf vandaag is het nog 28 dagen en dus nog een volledige, normale rotatie (goed, reisdagen inbegrepen dan). En ik zit hier al drie en halve week. Zelfs mijn baas (die construction manager) zegt dat ik goed gek ben! De reden van deze lange rotatie (blokverlof begin september) dringt nog niet echt door. De cursus die ik bijheb ligt nog op exact dezelfde plaats als waar ik die uitgeladen heb. Maar goed, als het er om te doen is zal dat blokken wel lukken. Hoop ik tenminste.

Dag 41: 02 augustus

Zelfde verhaal als gisteren: bewolkt in de ochtend; open lucht op de middag en terug lichte wolkjes tegen de avond. Uitgerekend op de koudste dag die ik tot nu toe in Algerije meemaak, beginnen mijn schouders ligt te vervellen. Nog een gevolg van de overdaad aan zon van de voorbije week. Spectaculaire dingen gebeuren hier niet, same old story. Ondertussen zit den broer ergens op verlof in Normandie en heb ik foto’s van nichtje Ella gekregen.
Ah ja. Was ik vergeten te melden vorige week. De bewaking heeft zich op nieuw opgetrokken en past de regels veel strikter toe. Dat houdt dus in dat we bij het rijden tussen de base de vie en de site, als tussen de twee sites in, er een escorte van de plaatselijke beveiligingsfirma DSP meerijdt. En dan te bedenken dat we vorige week nog gewoon zelf de auto instapten als we bijvoorbeeld moesten gaan bellen in het woonkamp. Aanleiding is het feit dat er vorige donderdag twee Algerijnse diplomaten een kopje kleiner zijn gemaakt in Irak. Wat het verband is tussen Irak een een dorpje in Algerije is me een raadsel, maar in ieder geval moet dus nu iedere buitenlander begeleidt worden. Da’s tenminste de regel die de klant ons oplegt.
CUL8ER