21 augustus 2005

nog één weekje op site

Dag 59: zaterdag 20 augustus

Vandaag vertrekt S op rotatie. De escorte komt hem rond 14 uur oppikken. Binnen exact een week zullen ze daar weer staan. Dan om ondergetekende te begeleiden naar het hotel aan de kust.
Vandaag zijn ook eindelijk de deuren geleverd. Daar wachten we el even op. Maandag zou een ploeg ze komen installeren. Verder nog steeds geen vorderingen wat die verdomde binnenafwerking betreft.
Vanmiddag kreeg ik trouwens een straf verhaal te horen. Jammer genoeg heeft het evacuatieplan gisteren zijn deugdelijkheid bewezen. D is vrijdag vanuit Nador overgebracht naar Oran... met de helikopter! De arme man sukkelde al een paar dagen met wat een griepje leek, maar toen hij donderdag richting de 40 graden koorts ging en de medicijnen van de lokale arts niet werkten, hebben ze dus de helikopter van Sonatrach opgeroepen. Blijkt dat hij een behoorlijk zware longontsteking heeft opgellopen. Hij wordt zo snel mogelijk gerepatrieerd om in Belgie uit te zieken. Da’s trouwens niet de eerste die ernstig ziek valt in Nador. En dan te bedenken dat ik normaal gezien daar naartoe zou gaan!
Ondertussen ben ik ook zo’n beetje de informatica-dokter van de site geworden. Onze Algerijnse project-collega’s weten me steeds weer te vinden met vraagjes over hun pc. En fotograaf ben ik dezer dagen ook al. Aangezien ze in Nador zowat dezelfde installatie moeten renoveren als die wij doen krijg iedere dag wel een aantal vragen om foto’s van onze oplossingen op te sturen. Logisch natuurlijk. En voor mijn maatje A doe ik het met plezier.
Eén ding ligt wel op mijn lever: hoe dichter ik hier naar het einde van de maand ga, hoe dichter ook het examen nadert. En wie mij een beetje kent weet dat ik zonder moeite grootste onderscheiding haal in het vak “uitstellen van studeren”. Ik geloof zelfs dat ik zowaar een doctoraat zou moeten verdienen in deze specialisatie. Gisteren moest ik kiezen tussen “mijn cursus” of het boek “Bono over Bono”. Vroeger lag er een “Rode Ridder” onder mijn boeken. De ene held is dus vervangen door de andere...

Geen opmerkingen: