04 september 2005

GKC neemt belovende start

Vorige woensdag werd er voor de Beker Van België gekorfbald in Vorselaar. De bezoekers, mijn eigenste GKC, waren vast van plan om de overwinning mee naar huis te nemen. In tegenstelling tot andere jaren hadden we/ze nu wel een degelijke voorbereiding. Zo goed als geen herexamens bij de studenten, niet al te veel reizen en een nieuwe trainer.
Het eerste kwartier speelden ze het lokale KCOV dan ook op een hoopje. Alleen vergaten ze het allerbelangrijkste: scoren! Drie penalties en een handvol "100% kansen" werden de nek omgewrongen. Hierdoor was er aan de rust "slechts" een verschil van vier korven. Hadden er minstens 8 moeten zijn. De tweede helft zakte het tempo helemaal weg en werd er niet meer gebald zoals den Eddy het wilde. Resultaat: vier goalen van KCOV en dus een gelijke stand met nog een kwartier te spelen. In de laatste minuut scoorde onze Koen gelukkig nog twee keer zodat er toch nog gewonnen werd. Dik verdiend!
Deze overwinning houdt in dat we volgende week tegen een heuse ere-klasser mogen / moeten spelen. Uniek in de geschiedenis van ons clubke!!

Vandaag, zondag de 4e september, begon de competitie met een verplaatsing naar Boechout. Prachtig weertje!! De thuisploeg was vooraf de grote favoriet. En bij de reserven werd dit al gauw duidelijk. Ondergetekende speelde mee na welgeteld één training sinds eind april... hier moet ik geen tekeningetje bij maken! Stevig op ons kas gekregen, mijne poot weeral omgeslagen (serieuze déja-vue !!) maar veel geleerd zal ik dan maar zeggen. Gelukkig nog een frommelgoalke kunnen maken. Druppel op een hete plaat.
Den één speelde een pak degelijker, hoewel het na 20 minuten spelen nog altijd 0-1 stond !! De nieuwe tactische richtlijnen van den trainer zitten er al goed in. In een spannend duel was het toch Geelse dat steeds de voorsprong op het score-bord kreeg. De scheids vond het nodig om een heuse drink-pauze in te lassen, vooral omdat hijzelf dorst had. "Seg hei, da is hie toch geën poeze-sport he". Den Eddy en zijn poezekes...
In de tweede helft zakte het tempo langs beide kanten. Het verschil van één of twee goalkes bleef steeds in ons voordeel. Een kwartier voor tijd kon ons Elske niet meer verder en moest ze vervangen worden. Den tegenstander maakte gelijk gebruik van deze nieuwe situatie om meteen twee doelpunten in te lopen. Den Eddy bestierf het zowaar langs de kant! En wijllie als supporters natuurlijk ook. Dat kriebelt serieus om die gasten zo te zien gaaaazen terwijl je zelf aan de kant zit. Toen het eindsignaal over de Boechoutse velden klonk, stonden de bordjes gelijk: 8-8. Toch enkele beteuterde kopkes, hoewel we hier voor aanvang van de match voor getekend zouden hebben.
Volgende week den topper tegen Anderlecht. In het verleden steevast de stevigste duels van het seizoen.
Maar woensdag dus eerste tegen Kwik, gevestigde waarde in ere-klasse. Makkie !!!

Geen opmerkingen: