04 oktober 2005

Ramadan

waar zaten we?? dag 80, 81, 82, 83 en 84

zaterdag: 01 oktober en dus vandaag exact een half jaar bij FAB-GTI!! Jeuj. Voorbijgevlogen, dat jaar. Geen spijt gehad van de verandering.

zondag: onze chauffeur, Miloud, moest boodschappen gaan doen. Maar aangezien hij geen frans kan lezen, vertaalt hij steeds de lijstjes voor zichzelf naar het arabisch; je weet wel: zo van die krollekes en tekeningetjes. Kei grappig om te zien. Vandaag hadden we vier stukken gruyère en één bol kaas besteld. Meneer komt dus terug met één stukske gruyère en vier bollen kaas!! Kaas zat dus, de komende weken!!!

maandag: vandaag de eclips bewonderen. Er zijn er precies die meer in de schaduw blijven dan anders... raar mannen...
's Avonds gaan we met twee belgskes en vier arabieren sjotten (de chauffeur had eindelijk een bal gevonden). Man-man, als ge die ondereen bezig hoort staat precies wereldoorlog drie voor de deur. Techniek hebben ze wel. Mijn ploeg verliest met 5-6 en dus moeten we morgen de cacouettes betalen.

dinsdag: vandaag begint de Ramadan, de vaste-maand voor de moslims. Gelukkig moeten wij niet meedoen, wat niet wilt zeggen dat we er geen hinder van zullen ondervinden. 's Middags is de keuken toe, maar ze willen wel een koude maaltijd bereiden. 's Avonds zal er dan nog uitgebreider dan anders gegeten worden en die mannen krijgen om middernacht dan ook nog couscous voorgeschoteld. Maar die moeten dus wel om 7 uur 's morgens terug op't werk zijn hé! Om tegen 14 uur al te stoppen. Zo gaat dat hier nooit afraken...

Geen opmerkingen: