20 december 2005

FLITS !!

Na eindelijk alle felicitaties in ontvangst genomen te hebben (het ging van tien dagen te vroeg tot twee dagen te laat; ... ja broere...) kan ik de rekening maken van wellicht de vreemdste verjaardag van de laatste dertig jaar. Opzettelijk niks gezegd in de directe omgeving, heb ik alle sms’jes, mailtjes, msn’etjes en telefoontjes met veel plezier gelezen, beleefd, aanhoord. In mijn eigen feeststemming genoten van het heerlijke weer (de eerste zestiende december die ik bij meer dan vijftien graden doorbreng), het toch wel speciale gevoel. Leuk, anders, speciaal.
Overigens heb ik eergisteren de melding binnengekregen dat er een “brief van de procureur des konings” op het werk was aangekomen. Blijkt dat er sprake is van een overtreding begaan tegen de verkeerswet door een wagen die mijn nummerplaat bezat. Damn ! Dan rijd je dus één week op vijf met je kleine firmawagentje en dan heb je voor het eerst in elf jaar een bekeuring! En wat erger is: begaan op 3 juni. JUNI!! Da’s meer dan zes maanden geleden, nondedomme. En jammer genoeg herinner ik me maar al te goed dat ik begin van de zomer, op een vrijdagavond om een uur of half twaalf ’s avonds, een felle flits in de achteruitkijkspiegel gewaar werd, zonder te weten dat er daar zo’n flitsende paal stond. Een blik op de teller deed me toen effe de billen dicht knijpen... ietsje boven de honderd waar je ... zeventig mag. Auch. Pijnlijk kerstcadeautje wordt dat. En laten we hopen dat het niet boven de 110 was, want dan is het baai-baai rijbewijs...

De voorbije dagen zijn vooral erg druk. Zoals reeds eerder melding van gemaakt vertrekken er dezer dagen een heleboel collega’s van de site. Zaterdag waren de eersten aan de beurt. Met zijn vieren tegelijk. Maar het werk blijft natuurlijk achter en neemt zelfs toe. En als vervangend werfverantwoordelijke kom je dan oren, ogen, handen en voeten te kort. Maar wel leuk, no probs. Morgen komen er dan weer drie nieuwelingen bij. Net als alle specialisten ter zake vertrekken natuurlijk. Eén keertje raden wie zich uit die hoop stront mag werken? Juist. Er zal ook een Amerikaan bij zijn. Na Frans, Arabisch, en Vlaams komt er nu dus nog Engels bij. En indien u zich de kennis van de Engelse taal van francophone burgers kunt inschatten, zal u wellicht beseffen dat er de komend maanden heel wat vertalingswerk van mijnentwege aan de pas zal komen. We shall see.
Overigens ben ik zojuist, en dit bij gebrek aan beter, toevallig al zappenderwijs bij “het groot dictee der Nederlandse taal” aangekomen. Te laat om mee te doen (gelukkig kom ik pas bij zin nummer 6 aansluiten) blijf ik toch maar eens kijken. Enkele moeilijke woorden later komt de jury met het verdict. En wat blijkt? De deelnemers hadden vooral last met alle “Jannen” die erin voor kwamen. Wat heb je me nou?? Alsof er ooit iemand last kan hebben met een Jan!! Zoiets shockerends heb ik nog nooit gehoord. Ik weet niet of ik hierdoor wel goed zal kunnen slapen hoor!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ter troost.... heb er net eentje van 685 € betaald.... rijverbod volgt nog (16 dagen) pff... das tenminste een mooi kerstcado hé..

Anoniem zei

Tiens... vergeten te vertellen op kerstfeestje zeker.
Enfin, zo lang ge maar hard genoeg werkt om uw boetes te kunnen betalen, hebt ge een doel in uw leven hé.