30 juni 2005

Dag 12

Dag 12: one week to go...

Vanavond kon ik het niet laten om even te denken aan volgende week. Ongeveer op datzelfde moment zet ik weer voet op Belgische bodem. Niet dat het hier mijn strot uithangt, verre van zelfs. Maar morgen vertrekken er drie voor hun “rotatie”, gisteren ook al ene. En dan denk ik toch even over die van mezelf. Maar die week zal wel snel voorbij zijn. Morgen werken de onderaannemers niet (te weinig werk wegens te late leveringen en donderdag is hier zowat onze zaterdag). Dan zal het wel rustig zijn op de werf. Hopelijk kan ik wat meer buiten zijn, want vandaag meer dan 6 uur in de vergaderzaal gezeten. Putein. Maar in iedere geval hebben we nu de kabellijst een beetje kunnen opkuisen. Vrijdag denk ik niet dat er gewerkt wordt. Dinsdag middag vertrek ik dan van de site naar het hotel aan de kust.
Na de middag ben ik meegegaan op een gedetailleerde rondleiding van Phillip. Een externe die onze specialist elektriciteit is; Jefke had zo’n rondleiding nodig omdat hij hetzelfde in Nador zal moeten doen. Echt super ingewikkeld is het allemaal niet, maar de technische installatie is hier zodanig gedateerd dat ik er moeilijk iets in kan herkennen.
In het laatste half uurtje op de site wat aan ’t discusieren geweest over wat we hier verdienen. De externen vinden het gene vette wat wij van Fabricom krijgen. En bovendien is de rotatie niet goed geregeld vinden ze. Eén week op vijf thuis zijn is te weing. Via enkele achterpoortjes weet ik wat zij er ongeveer aan overhouden, en da’s natuurlijk niet misselijk. Enige voordeel dat wij hebben is het vaste contract. Zij werken per project en zijn dus afhankelijk van anderen. Of zoals D het mooi uitdrukte: “’t is kiezen tussen zwemmen in het geld of pootje baden”. Zij zwemmen, wij baden onze pootjes.
Vanavond na het werk gaan joggen. Vandaag was het ideaal weer. Niet té warm, briesje. Exact 26 minuten volgehouden, zonder in het rood te gaan. Niet slecht voor het parcours dat ik hier moet doen. Douchke gepakt, gaan eten en achteraf wat bij de bende van R gaan zitten. Gezellig.
De dag zit er dus weeral op. Same old song. Vrijdag arriveert er weer wat nieuw volk, dat houdt den boel wel levendig natuurlijk.

Geen opmerkingen: