19 november 2005

Overuren en legionella

Vrijdag 18/11: dag 123

Druk. Druk. Vandaag was onze vrije dag, maar ik ben toch maar wat gaan werken. Aangezien ik binnen vier dagen de site verlaat en tegelijkertijd R naar Medareg is vertrokken (onze ploeg zal de twee sites gelijkertijd aanpakken) zal het de komende dagen serieus druk worden. Nog slechts een goeie zes weken voor de eerste shut-down en het materiaal begint eindelijk binnen te stromen. Tijdens mijn komende rotatie zullen er trouwens enkele oude bekenden ons terug komen vergezellen. De tuyuateurs komen binnen een goei week terug, kort daarna gevolgd door een delegatie van GE, een stel Filipijnse regelaars en versterking voor de administratieve kant.
Ondertussen is duidelijk geworden waarom ze aan de kust van hotel gewisseld zijn. In het vorige hotel zijn er door een gespecialiseerd lab sporen van legionella en schimmelachtige bacterien in de leidingen gevonden! Leuk hoor. Ze gaan nu de hele boel door specialisten laten spoelen en filters plaatsen. ’t Zou de bedoeling zijn om na een tegenexpertise opnieuw naar het oude hotel te verhuizen. Ik hoop dat ze dinsdag nog in het nieuwe zitten, dan heb ik dat ook eens gezien. De folder die José bij had was in ieder geval de moeite: vijf sterren, twee zwembaden, grote kamers, fitness ruimte, ... Maar slecht gelegen en voor de collega’s die daar verblijven geen mogelijkheden om er even op uit te gaan. Wat klagen ze trouwens? Wij kunnen nooit buiten. Maar goed, binnenkort mogen ze dus terug naar hun lawaaiige stinkkot. Zij blij.
Het wordt trouwens tijd dat het dinsdag wordt. Aan deze rotatie lijkt maar geen einde te willen komen. Raar. De 7 weken in juli – augustus leken korter dan deze vier-en-halve week. Maar goed, bijna gedaan.
Oh ja, de donderdag na mijn thuiskomst moet ik al gelijk naar Brussel om een prikje te gaan halen. Dan kan ik er wat inentingen betreft een jaar tegen. Voor één stom spuitje helemaal naar hartje Brussel. Dat noemen ze bij ons verlof hebben.
Overigens doet de laatste week onze server vervelend. Ik kan mijn eigen site niet meer zien. Gelukkig kan ik nog wel berichtjes posten en de commentjes krijg ik te zien in mijn mailbox.
De groeten thuis, en tot in’t kort !

Geen opmerkingen: